Σχετικά με εμάς

Καλώς ήρθατε,
στο σύγχρονο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών & Εκπαίδευσης, «Συμπερίληψη», με έδρα τα Χανιά. Στόχος μας είναι η παροχή επιστημονικών – εξατομικευμένων και ομαδικών προγραμμάτων θεραπείας καθώς και η υποστήριξη σε παιδιά, εφήβους και στις οικογένειές τους. Η Διεπιστημονική Ομάδα της Συμπερίληψης που αποτελείται από Εργοθεραπευτή, Λογοθεραπευτή, Ειδικό Παιδαγωγό και Ψυχολόγο, προσφέρει υψηλής ποιότητας θεραπείες και αξιολόγηση, προάγωντας παράλληλα το παιχνίδι και τη δημιουργική απασχόληση. Οι θεραπείες πραγματοποιούνται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μας, ο οποίος είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών κάθε ηλικίας.

Όραμά μας είναι να βοηθήσουμε όσον το δυνατόν περισσότερα παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, να αποκτήσουν τα εργαλεία εκείνα που θα διευκολύνουν την καθημερινότητά τους τόσο στο σχολείο όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο. Παράλληλα επενδύουμε στη συνεχή συνεργασία με τους γονείς και την ενεργή συμμετοχή τους σε κάθε βήμα προς την εξέλιξη των παιδιών.

Βιογραφικό της Επιστημονικής Διευθύντριας & Ειδικής Παιδαγωγού του κέντρου μας
Ονομάζομαι Τσιάτσιου Σταματία – Παρασκευή. Οι προπτυχιακές και μεταπτυχιακές μου σπουδές άπτονται στις επιστήμες της Ειδικής Αγωγής. Συγκεκριμένα είμαι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής, με κατεύθυνση δασκάλας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Βόλος). Μετά την κτήση του βασικού μου τίτλου σπουδών, συνέχισα την ακαδημαϊκή μου πορεία ολοκληρώνοντας το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, με τίτλο «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση». Παράλληλα παρακολούθησα με επιτυχία το σεμινάριο εκμάθησης του συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille, στο Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν. Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί».
Από το 2015 εργάζομαι σε δημόσιες δομές ειδικής αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (παράλληλη στήριξη, σε ειδικό σχολείο και τμήμα ένταξης) έχοντας την τιμή να υπηρετήσω και ως Διευθύντρια για ένα σχολικό έτος, σε ειδικό σχολείο του Νομού Αχαϊας.